Wykonanie
Jesienią i zimą w moim domu nie może zabraknąć różnego rodzajów musów i
dżemów z
gruszek czy
jabłek,u mnie to podstawa. Przydają się do deserów,ciast,placuszków,naleśników itp.Osobiście bardzo lubię naleśniki z
jabłkami mmm :)Ale nie o jabłkach tu
mowa,mam dla was mus
gruszkowy z nutką
imbirową.10
gruszek obranych i drobno pokrojonych1/4 szklanki
wody2 łyżeczki
soku z cytryny1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki
imbiru1/2 łyżeczki ekstraktu
waniliowegoGruszki przełóż do garnka,dolej
wody,
sok z cytryny,
cynamon,
imbir,
wanilię i doprowadź do wrzenia.Zmniejsz ogień i smaż
gruszki przez około 25 do 30 minut,od czasu do czasu mieszając.Przestudzone
gruszki zmiksuj blenderem. Gotowe :)
Gruszki możesz użyć od razu lub przełożyć do słoiczków i pasteryzować.