Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 1 kilogramów
cukier 10 dekagramów
sok z cytryny 1/2 sztuk
woda 1/2 litrów
wanilia 1/4 sztukWykonanie:
Owoce umyć i obrać, Do przygotowania można używac
owoców całych lub w połówkach.
Owoce użyte z pestkami można nakłuć wyoparzonym patyczkiem, aby w czasie gotowania nie pekały. Zaleznie od sposobu zamykania albo napełnia się słoje surowymi
owocami i zalewą, lub wlewa się gotowy gorący kompot. Kompot gotuję się w ten sposób że
owoce wrzuca się do gotującej
wody z
cukrem i dopraowdza do zagotowania. Kompot doprawiś cokiem z
cytryny.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!PonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: