Bardzo intensywnie czekoladowe babeczki, są jednymi z najlepszych jakie w życiu jadłam. Miękkie, puszyste i wilgotne. Pyszne!!!Składniki:1 2/3 szklanki mąki1/2 szklanki ciemnego kakao1/2 szklanki cukru1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki masłaszczypta soli3/4 szklanki mleka2 jajka1 duże jabłko1 łyżeczka wanilii100 g mlecznej czekolady100 g białej czekoladyMleczna czekolada do polewy1. Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach (możemy też zmielić na wiórki w blenderze). Łączymy ze sobą osobno suche i mokre składniki za wyjątkiem masła i jabłka.2. Masło roztapiamy, a następnie dodajemy jeszcze gorące do mąki. Dokładnie mieszamy. Jabłko trzemy na tarce o małych oczkach.3. Do mąki z masłem dodajemy mokre składniki, jabłko i miksujemy przez ok 15 sekund (składniki mają się tylko połączyć, a nie utrzeć ze sobą). Na końcu dajemy startą czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy łopatką.4. Masę nakładamy do małych foremek na babeczki i pieczemy w 160*C przez ok 20 minut. Gotowe, lekko przestudzone babeczki polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.