Wykonanie
Pyszna wersja tatara z
wędzonego łososia z dodatkiem marynowanego
imbiru. Na pomysł zrobienia takiej mieszanki wpadłam po zrobieniu
łososia w galarecie . Połączenie
łososia z marynowanym
imbirem tak bardzo mi zasmakowało, że postanowiłam z niego ponownie skorzystać. A ponieważ jest czas karnawału, taka przystawka na pewno się przyda.

składniki (4 porcje)100 g
łososia30 g
imbiru marynowanego2 łyżki posiekanej
kolendry1 łyżeczka
kaparów15 szt
oliwek czarnych + 4 do przybraniasok z 1/2
limonki2 łyżeczki
sosu sojowego ciemnego3 łyżeczki
oleju z
orzeszków ziemnychpieprz młotkowany
kolendrowy lub zwykłyew
sólprzygotowanie
Łososia,
kapary,
oliwki,
imbir drobno posiekać. Wymieszać
sok z limonki z
sosem sojowym i
olejem. Posiekane składniki polać sosem, dodać
kolendrę, dobrze wymieszać. Doprawić
pieprzem, ewentualnie
solą. Podzielić na indywidualne porcje, przybrać pokrojonymi w plasterki
oliwkami, podawać z ćwiartką
limonki. Smacznego!




