Metod na zrobienie pasty z makreli jest mnóstwo. Tym razem pasta z dodatkiem jogurtu i chrzanu. Jest rzadsza niż robione przeze mnie wcześniej, zupełnie gładka, świetnie smakuje z grzankami z bagietki. Można podać w jednej miseczce, ale możemy też pastę rozłożyć do małych kokilek - dla każdego indywidualną porcję.składniki 4-6 porcjiok 220g makreli wędzonej, bez skóry i ości120 g jogurtu greckiegoskórka starta z 1/2 cytrynykilka gałązek natki pietruszki1 - 2 łyżeczki chrzanu1 łyżka soku z cytryny lub do smakuświeżo zmielony pieprzbiały kremowy serek do zagęszczenia - opcjonalniegrzanki z bagietki do podaniaprzygotowanieJogurt, pietruszkę i startą skórkę cytrynową włożyć do blendera. Dodać obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę, Miksować na gładką masę. Przełożyć do miski dodać chrzan, sok z cytryny doprawić pieprzem, wymieszać. Jeżeli pasta wyda nam się zbyt rzadka, dodać trochę serka. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać pietruszką. Podawać z grzankami i kawałkami cytryny . Smacznego!