Wykonanie
Niekiedy potrzebny nam błyskawicznie zrobiony posiłek. I wtedy ten przepis będzie idealny, niewielka ilość składników i prostota wykonania to jest to. A przy tym bardzo smacznie. Polecam!

składniki (3 porcje)250 - 300 g
makaronu Farfalle1 duża
szalotkaok 120 g rzadkiej
śmietanki 30 %100 - 150 g
łososia wędzonego, pokrojonego w mniejsze kawałki
pieprzłyżka
kaparówkoperek do posypania - opcjonalnieprzygotowanie
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać
oliwę, dodać
cebulę, zeszklić. Dodać
łososia, chwilę obsmażać mieszając. Wlać
śmietanę, doprawić
pieprzem, dodać
kapary. Wymieszać. Podgrzewać przez 2 - 3 minuty na małym ogniu. Doprawić
cytryną. W międzyczasie ugotować w osolonej wodzie
makaron (zgodnie z opisem). Jeżeli sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy go rozrzedzić dodając 2 - 3 łyżki
wody z gotowania
makaronu.
Makaron przełożyć do miski, polać sosem, łososiowym, posypać
koperkiem i
kaparami. Przed położeniem na talerze , wymieszać. Smacznego!


