Wykonanie
Wędzona makrela to bardzo wdzięczny składnik
chlebowych smarowideł. Tym razem pasta ostra, a zawdzięcza to dodaniu papryczki chipotle. Papryczki są faktycznie mocne, lepiej więc dodawać je stopniowo i sprawdzać czy już wystarczy nam ostrości. Polecam!
składniki1
makrela wędzona, bez skóry i ości2- 3 łyżki
majonezu1
szalotka1-2 papryczki chipotle + łyźeczka sosu adobo (z puszki)łyżka
koperkułyżka posiekanych
kaparówSól,
pieprzprzygotowanieObraną ze skóry i pozbawiona ości
makrelę, podzieloną na mniejsze kawałki włożyć do miski blendera, dodać
majonez, papryczki chipotle,
szalotkę - zmiksować. Przełożyć do miski, dodać posiekane
kapary i
koperek, wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem. Smacznego!