ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane z bryndzą

Jajka faszerowane z bryndzą

nazwa

Wykonanie

Jeszcze jeden pomysł na faszerowane jajka. Pasta z bryndzy i żółtek jest bardzo wyrazista. Koperek znakomicie ją uzupełnia. Polecam
składniki
4 jajka
3 - 4 łyżki posiekanego koperku + koperek do przybrania
1 nieduża szalotka - drobno pokrojona
2 łyżki bryndzy
2 spore łyżki majonezu
sól, pieprz
przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Koperek drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać koperek, bryndzę, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem, do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać koperkiem. Smacznego!
Źródło:http://staregary.blogspot.com/2014/04/jajka-faszerowane-z-bryndza.html