Wykonanie
Co jakiś czas dostaję od znajomych sygnały, że nie mogą już patrzeć na
kisiele, które 'jemy' nieprzerwanie, praktycznie od maja . ;)Dlatego dla urozmaicenia zapraszam na pastę z wędzonego
pstrąga. Jak widać na załączonym obrazku, słowo pasta jest tu pewnym nadużyciem, ale osobiście lubię, jak poszczególne składniki smarowideł są dobrze wyczuwalne, dlatego siekam je dość grubo (dzięki temu
mogę dodać kolejną potrawę do kolekcji pn. "źle wygląda, dobrze smakuje" :)).
2-3
szalotki3
jajka ugotowane na twardo4
ogórki kiszone2 czubate łyżki
majonezusól,
pieprzRybę obrać, pozbawić ości i drobno posiekać. Pozostałe składniki pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do miski, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać
majonez i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.Smacznego!