Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron Tagliatelle 350 gramów
łosoś świeży 200 gramów
łosoś wędzony 200 gramów
szalotka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
wino białe 0,5 litrówgałązki
koperku 6 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego
swieżego łososia pokroić na małe kawałki, a
wędzonego łososia pokroić na wąskie paseczki.Oczyszczony
czosnek oraz
szalotkę drobno posiekać.
Szalotkę zeszklić na
oliwie, dodać kostki
łososia i smażyć 2 minuty na złoty kolor ze wszystkich stron. Polać
winem, oprószyć
pieprzem i odparować na dużym ogniu. Zdjąć z ognia i dodać paseczki
łososia wędzonego oraz posiekany
koperek. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.W dużej ilości8 osolonego wrzątku ugotować
makaron. Odcedzony ułożyć na półmisku, dodać przygotowaną
rybę, wymieszać i podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: