ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron Tagliatelle 350 gramówłosoś świeży 200 gramówłosoś wędzony 200 gramówszalotka 1 sztukczosnek 1 ząbkiwino białe 0,5 litrówgałązki koperku 6 sztukoliwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego swieżego łososia pokroić na małe kawałki, a wędzonego łososia pokroić na wąskie paseczki.Oczyszczony czosnek oraz szalotkę drobno posiekać. Szalotkę zeszklić na oliwie, dodać kostki łososia i smażyć 2 minuty na złoty kolor ze wszystkich stron. Polać winem, oprószyć pieprzem i odparować na dużym ogniu. Zdjąć z ognia i dodać paseczki łososia wędzonego oraz posiekany koperek. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.W dużej ilości8 osolonego wrzątku ugotować makaron. Odcedzony ułożyć na półmisku, dodać przygotowaną rybę, wymieszać i podawać gorące.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: