Wykonanie
Ciepła i pożywna kanapka na śniadanie. Smaczna, prosta do zrobienia. Można ją urozmaicić dodając do środka plaster
pomidora i
ogórka. To wersja najprostsza, ale smakowita. Polecam.Inspiracją był przepis z tej strony

Składniki: (1 kanapka)2 kromki
pieczywa tostowego,1 plaster ulubionej
szynki,2 plastry
sera cheddar + trochę startego,
musztarda2
jajka,30 ml
mleka,trochę
szczypiorku,
sól,
pieprzPrzygotowanie.
Pieczywo posmarować
musztardą. Na jednej kromce położyć plaster
sera, plaster
szynki,
ser. Przykryć drugą kromką. Przekroić tak aby powstały 2 trójkąty. Włożyć do prostokątnego naczynia do zapiekania. W misce wymieszać
jajka,
mleko,
szczypiorek,
sól,
pieprz - zalać kanapkę.Posypać tartym
cheddarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec ok 25 minut, wierzch ładnie się zrumieni. Smacznego!



