Wykonanie
Najzwyklejsza
sałatka. Mało składników, wysiłek żaden, a efekt naprawdę smaczny. Warto zrobić gdy zostaną nam resztki ugotowanej
fasolki i nie wiadomo jak je zagospodarować. Warto też
fasolkę ugotować tylko po to by zrobić tę
sałatkę . Jest bardzo smaczna!
składniki350 g
fasolki szparagowej260 g
pomidorów20 g
kaparówduży pęczek
koperkuoliwa z oliwekchili w płatkach
szczypior (opcjonalnie)
sól,
pieprzprzygotowanie
Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania
wody.aby była miękka ale nie rozgotowana, albo na parze.Lekko przestudzoną
fasolke podzielć na mniejsze kawałki.
Pomidory pokroić w kostkę, dodać do
fasolki. Wymieszać z posiekanym
koperkiem,
kaparami,
oliwą,
płatkami chili,
szczypiorem, posolić i popieprzyć. Można dodać dowolne
kiełki. Smacznego!