Wykonanie
Banalnie prosty przepis na pastę do
pieczywa i oczywiście bardzo smaczny skoro jadła również
Wera, strasznie wybredna nastolatka niecierpiąca kupnych past, pasztetów,
metki i innych smarowideł. Tym razem było inaczej...początek zwykle taki sam ale później...możecie sobie tylko wyobrazić :) Udany Weekend, wypoczynek, trochę ruchu i porządny obiad po śniadaniu to było dopiero coś! w końcu ostatnio mało gotuję w domu i nadrabiam tylko w Weekendy!Oczywiście chciałam zaznaczyć, że
chlebki naan piekłam sama :))
przepis własnySkładniki:250g
sera ricotta125g fileta z
tuńczyka w oleju5
suszonych pomidorów w
oliwie1 łyżeczka
kaparówodrobina świeżej
chili drobno posiekanejodrobina posiekanego
szczypiorusól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Ricottę,
tuńczyka,
pomidory i
kapary umieścić w blenderze i zmiksować na pastę.Doprawić
solą i
pieprzem, dodać
chili, pokrojony
szczypior lub pozostawić go do posypania wierzchu.Smacznego!Dodaję do akcji: