ßßß Cookit - przepis na Pychotkaaa

Pychotkaaa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
ciasto
25 dag mąki
15 dag cukru
15 dag masła
2 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki amoniaku
dodatkowo
16 jabłek
1 l mleka
4 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
2-3 łyżki cukru
2 cukry waniliowe
1 słowik marmolady
śmietana
1/2l śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche, wyłożyć na dno i spód blaszki.
Obrane jabłka pokroić na połówki, wydrążyć nasiona i ułożyć na cieście puste luki uzupełniając marmoladą. Ugotować budyń i jeszcze ciepłym zalać jabłka. Piec ok 70 minut.
Gdy ciasto będzie zimne ubić śmietanę z cukrem oraz żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wyłożyć na budyń. Gdy zastygnie polać polewą.
Przepis pochodzi z książki:
przepisy siostry Anastazji 100 nowych ciast
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2014/11/czekoladowa-zefiryna-wg-siostry.html