ßßß
Cookit - przepis na Pychotkaaa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pychotkaaa
Składniki
Beza
Białko
Cukier puder
Wiórki kokosowe
Mak
Zapach migdałowy
Zapach waniliowy
Żółtko
Cukier
Mąka
Mąka ziemniaczana
Mleko
Masło
Margaryna
Kakao
Woda
Biszkopty
Kawa rozpuszczalna
Spirytus
Wykonanie
Składniki:
Beza
6
białek
3/4 szklanki
cukru pudru
150g
wiórków kokosowych
1 szklanka suchego
maku
1/4 łyżeczki
aromatu migdałowego
1/4 łyżeczki
aromatu waniliowego
Krem budyniowy6
żółtek
3/4 szklanki
cukru
2 czubate łyżki
mąki
tortowej1 łyżka
mąki ziemniaczanej
1/2 litra
mleka
1 kostka miękkiego
masła
1/3 łyżeczki
aromatu waniliowego
Polewa1/4 kostki
margaryny
2 łyżki ciemnego
kakao
bez
cukru
3/4 szklanki
cukru
3 łyżki
wody
1 łyżka
mąki ziemniaczanej
Dodatkowopaczka
biszkoptów
2 łyżki
kawy rozpuszczalnej
z 2 łyżkami
spirytusu
Wykonanie:Z podanych składników na krem budyniowy oprócz
masła
połączyć wszystko i gotować ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia, gdy
budyń
będzie zimny zmiksować go z
masłem
.
Białka
ubić na sztywną pianę z
cukrem
, później dodać wiórki i
mak
delikatnie mieszając.
Bezę
piec około 20-15 minut 180 stopni.Na gotową
bezę
wyłożyć masę, a
biszkopty
delikatnie zamaczać w pnączu w
kawy
i
alkoholu
układając je na
masie
. Całość polać polewą z podgrzanej
margaryny
,
kakao
,
cukru
,
wody
i
mąki ziemniaczanej
.
Źródło:
http://lubieessc.blogspot.com/2014/08/ciasto-dziura-w-pocie.html
Przepisy powiązane
Cycuszki murzynki - pijak
Cycuszki murzynki - pijak
Cycuszki murzynki - pijak
Cycuszki murzynki - pijak
Cycuszki murzynki - pijak
Składniki powiązane (0)