ßßß Cookit - przepis na Pychotkaaa

Pychotkaaa

nazwa

Wykonanie

Dziś zaprezentuję wyborne, kremowe ciasto. Przepis pochodzi z książki 100 nowych ciast siostry Anastazji.
Składniki:
biszkopt kakaowy
6 jajek
szklanki cukru
szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
ciasto bakaliowe
20 dag pokrojonych fig
20 dag rodzynek
10 dag orzechów zmielonych
10 dag orzechów krojonych
2 łyżki mąki pszennej
6 białek
6 łyżek cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
krem
12 żółtek
6 łyżek cukru kryształu
1 kostka margaryny
1 1/2 kostki masła
Wykonanie:
Upiec biszkopt.
Ciasto bakaliowe:
Białka ubić z cukrem, dodać bakalie, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec
Masa:
Żółtka z cukrem ubić na parze. Tłuszcz utrzeć na pulchną masę, dodać ostudzoną masę jajeczną.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny - połowa masy - ciasto bakaliowe - druga połowa masy - posypać wierzch kakao.
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2014/03/figowiec-wg-siostry-anastazji.html