Wykonanie

Składniki:Ciasto:250g
mąki100g
margaryny1
jajko całe + 1
żółtko0, 5 paczuszki
proszku do pieczenia75g
cukru pudru3-4 łyżki
śmietany0,5 paczuszki
cukru wanilinowegoMasa Serowa1kg
sera śmietankowego1
olejek śmietankowy2 budynie
śmietankowe10 jaj1,5 szklanki
cukru400 ml
śmietany kremówki 30%Lukier do polaniaCiasto:Wszystkie składniki zagnieść, 1/5 ciasta odłożyć na wierzch, pozostałą wyłożyć na rozsmarowaną tłuszczem blaszkę o wymiarach 25*40cm i włożyć do rozgrzanego piekarnika 180°. Podpiec przez ok. 10 minut.
Ser:W pierwszej miseczce (dość dużej) wymieszać
ser, olejek, budynie. W drugiej ubić 10
białek z 1 szklanką
cukru. W trzeciej ubić 10
żółtek z ½ szklanką
cukru. W czwartej ubić
śmietanę kremówkę. Do pierwszej miseczki dodać ubite
białka i
śmietanę, wszystko wymieszać. Następnie dodać
żółtka i ponownie wymieszać. Masę
serową wylać na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika 180° i piec ok. 1h. Ciasto w piekarniku bardzo mocno urośnie, po wyjęciu opadnie ale na szczęście nie
zrobi się kapeć. Po wystudzeniu polać lukrem