Popularna i dobra sałatka gyros z kapustą pekińską sosem kebab -gyros FOLWARK z warstwą chipsów o smaku grillowanych warzyw, na imprezach rodzinnych niezastąpiona, zapraszam do wypróbowania jej w tej nowej wersji!Składniki:1/2 kapusty pekińskiej-(u mnie dość duża)1 podwójny filet z kurczaka2 łyżki oliwyprzyprawa do gyrosasól do smaku100 g chipsów o smaku grillowanych warzyw1 cebula5 ogórków konserwowych1 papryka czerwona1/2 puszki kukurydzy4 łyżki sosu kebab-gyros ostrego Folwark2 łyżki majonezu1 łyżka ketchupu łagodnegoSposób przygotowania:Kapustę pekińską myjemy osuszamy kroimy cieniutko, cebulkę szatkujemy drobno. Resztę warzyw kroimy w kostkę. Mięso myjemy kroimy oprószamy przyprawą do gyrosa, smażymy do miękkości na oleju. Studzimy.Poszatkowaną kapustę mieszamy z cebulką układamy pierwszą warstwę w naczyniu szklanym polewamy sosem kebab gyros.Następnie wykładamy warstwę mięsną. Przykrywamy znów warstwą z kapusty.Smarujemy cienko majonezem, układamy pozostałe składniki tak aby ogórki były na wierzchu, delikatnie solimy całość, polewamy ketchupem, przykrywamy reszta kapusty i chipsami.Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.Podajemy.http://folwark.com.pl/