Wykonanie


Dziś propozycja na szybkie i pyszne
ciasteczka oblane
mleczną czekoladą. Kruche ciasto nie powinno nikomu sprawić problemu, przed rozwałkowaniem należy tylko pamiętać o podsypaniu blatu
mąką, żeby wycinane
ciasteczka nie przywierały. Z podanych składników udało mi się upiec około 50
ciastek. Smacznego:)Źródło: opakowanie
margaryny ,,
Kasia"200 g
margaryny lub
masła,320 g
mąki,100 g
cukru pudru,
jajko,łyżka
soku z cytryny,łyżka
śmietany,1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,1
cukier waniliowy,tabliczka
mlecznej czekolady do rozpuszczeniaW misce wymieszać mikserem wszystkie składniki
ciasteczek. Ciasto wyłożyć na obsypany
mąką blat i szybko zagnieść. Rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów i foremką wycinać małe
ciasteczka. Ułożyć na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni (
ciasteczka będą gotowe, gdy ich boki będą zarumienione). Ostudzone
ciastka oblać
czekoladą.