Wykonanie
Najlepsza
sałatka, jaką
jadłam w ostatnim czasie. Pyszna, sycąca a jednocześnie nie zapychająca. Doskonały dowód na to, że czasem kilka prostych składników może stworzyć smakowite połączenie, a wspaniały dressing dopełnił tylko całości. Jeszcze długo się oblizywałam po jej zjedzeniu - a przyznam się bez bicia, że w końcu sama pochłonęłam zawartość obu miseczek ;)
SKŁADNIKI: (porcja dla 1-2 osób)2
jajkasałata lodowa8
pomidorków koktajlowych10
oliwek zielonychkawałeczek
czerwonej cebuliDressing:1 łyżka
Majonezu Kieleckiego1 łyżeczka
Musztardy Kieleckiej1 łyżeczka
chrzanu1 łyżka
oleju (u mnie aromatyzowany
bazylią,
czosnkiem i
pomidorami suszonymi)1.
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na ćwiartki.2.
Sałatę lodową porwać na kawałki.3.
Pomidorki i
oliwki pokroić na plasterki a
cebulę w piórka. Wymieszać z
sałatą. Na wierzchu ułożyć ćwiartki
jajek.4. Składniki dressingu wymieszać ze sobą. Dressingiem polać gotową
sałatkę.