Wykonanie
Lekka, smaczna
sałatka na śniadanie, kolację lub przekąskę. Zamiast typowego
sosu sałatkowego -
sos czosnkowy, który fajnie podkręca smak warzyw.

SKŁADNIKI: (na 2-3 porcje)1/3 główki
sałaty lodowej1
mozzarella (lub 1 op. mini
mozzarelli)10
pomidorów koktajlowych1/2
papryki czerwonejkilka łyżek
kukurydzykawałek
czerwonej cebulisos czosnkowySOS CZOSNKOWY:1/2 szkl
jogurtu naturalnego2 łyżki
majonezu3-4 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
ostra papryka,
oregano1.
Sałatę porwać,
pomidorki koktajlowe przekroić na pół,
mozarellę i
paprykę pokroić,
cebulę drobno posiekać.2. Wszystkie składniki wymieszać.3.
Czosnek przepuścić przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami sosu. Dodać do sałatki, delikatnie wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.