Wykonanie
Dziś coś na obiadek ale także może być wspaniałym pomysłem na imprezy - nie jest to danie drogie, robi się je dość szybko i wydaje mi się, że jest to "coś innego" jednak. Zapraszam do wypróbowania.

- 1 duży pojedynczy
filet z kurczaka- 2 duże
pomidory- 1
papryka czerwona- 2
pieczarki- garść
fasolki szparagowej ( u mnie mrożona zielona)-
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie- 1 łyżka
oleju- 4 tortille- 2 łyżki
startego sera- świeża
kolendraKurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w małą kosteczkę.
Oliwę podgrzewamy na patelni i wrzucamy
kurczaka. W tym czasie obieramy
pomidory ze skórki i kroimy w kawałeczki.
Paprykę kroimy w paseczki,
pieczarki obieramy, kroimy w paseczki . Kiedy kurczaczek się troszkę podsmaży dosypujemy pozostałe warzywka i smażymy chwilę.W tym czasie przygotowujemy tortille. Na środku każdej tortilli kładziemy miskę i obrysowujemy nożykiem koło.

Takie koła wkładamy do kokilek. Do środka tortilli wkładamy
kurczaka z warzywkami

Posypujemy
serem
i pieczemy w temp. 180C ( z termoobiegiem) około 10-15 min.

