Dziś jak obiecałam pyszny, szybki i bardzo wegetariański obiadek. Warzywka w nim są na wpół twarde, dodają chrupkości daniu a całość wbrew pozorom jest bardzo syta. W moim daniu jest rzodkiewka w roli głównej - kiełki i warzywko- coś wspaniałego:)- 250g makaronu typu penne- pęczek rzodkiewek- 50g kiełkówbrokuła- 2 małe cukinie- 3 małe marchewki- 2 małe cebule- 3 ząbki czosnku- 1 zielona papryka-1 czerwona papryka- 1 łyżka masła- sól, pieprz do smakuMakaron gotujemy al dente według opisu na opakowaniu. Marchew myjemy obieramy i tniemy w słupki. To samo z rzodkiewką, Cukinie dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy drobniutko. Papryki kroimy w paseczki cieniutkie a cebulę w piórka. Na maśle chwile podsmażamy cebulę z czosnkiem. Po 2-3 minutach dorzucamy cukinię i chwilę smażymy. Potem dorzucamy rzodkiewki i marchewkę. Znów chwilę smażymy. Na koniec dodajemy papryki. Smażymy do uzyskania pół chrupkości warzyw. Dodajemy makaron i kiełki , mieszamy i doprawiamy do smaku.