Wykonanie
W mojej kuchni jest ostatnio bardzo kolorowo:) Nie lubię przedwiośnia , gdyż jest szaro, brudno, plucha wszędzie, śniegu już nie ma a trawy i zielonych pączków jeszcze nie ma. Dlatego rekompensuje sobie to w kuchni :) Kupiłam ostatnio
pomarańczową patelnię, zielone podkładki a teraz bawię się kolorami na talerzu.Były kolorowe naleśniki, kolorowe
galaretki a dziś coś niesamowicie zdrowego ale pyyyyysznego. Może ta suróweczka być świetnym dodatkiem do spotkań przy grillu:)- pół główki małej
białej kapusty- pół główki małej
czerwonej kapusty- 1
żółta papryka- 1
czerwona papryka- 1 duża
marchew-
natka pietruszki- 2 łyżki
oliwy z oliwek- 1 łyżka
cukru- 1 łyżka
octuKapusty szatkujemy lub drobno kroimy.
Papryki kroimy na cienkie paski,
marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Natkę odrobinę rwiemy w ręku. Z
oliwy,
octu i
cukru robimy dressing i polewamy nim surówkę. Wszystko razem mieszamy . Nie bójcie się tego robić rękoma , dodatkowa
oliwa na ręku nigdy żadnemu paznokciowi nie zaszkodziła:) Odstawiamy do lodówki na co najmniej 20 min do przegryzienia. Przed podaniem posypujemy
natką pietruszki.