Wykonanie
            Dziś jest dzień babci i z tej okazji składam najserdeczniejsze życzenia wszystkim babciom. Mojej ukochanej Babci nie ma wśród nas ale wiem, że w dalszym ciągu się mną opiekuje i zawsze kiedy jest mi jej brak, albo zachodzi taka potrzeba jest ze mną i podaje mi z nieba pomocną dłoń:)Cieszę się bardzo, że mój synek ma dwie babcie, które go kochają, rozpieszczają i będzie miał piękne z nimi wspomnienia, bo miłość babć czy dziadków jest bardzo ważna.Dziś z okazji dnia babci coś 
czekoladowego;) Dostałam ten przepis od znajomej AgaTy z mniama:) dziękuję bardzo- dodałam coś od siebie i wyszło ciacho:)Ciasto z colą podwójnie 
czekoladowe:)- 250 g 
masła miękkiego- 250 g 
mąki- 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia- 300 g 
cukru brązowego- 3 łyżki 
kakao – z czubkiem- Szczypta 
sody- 200 ml coli- 75 ml 
mleka- 2 
jajka- 1 łyżeczka ekstraktu 
waniliowegoPolewa:- 125 g 
masła lub 
margaryny- 1/2 szklanki 
cukru pudru- 3-4 łyżki 
kakao- 3-4 łyżki 
mlekaRozgrzać piekarnik.(u mnie to był termoobiegu 180 st). 
Mąkę, 
cukier, 
kakao, proszek i 
sodę wymieszać. 
Masło - uprzednio stopione, 
wanilię, colę, 
mleko i 
jajka pomieszać, dodać do suchych składników, delikatnie pomieszać. Przełożyć do brytfanny. Piec ok. 40 min.Jak będzie piekło się ciasto robimy 
czekoladową polewę. Wszystkie składniki razem po prostu zagotowujemy i mieszamy intensywnie do uzyskania gładkiej konsystencji.Na gorące ciasto ( tak na gorące) wlewamy połowę naszej polewy i czekamy aż wsiąknie. Resztą polewy smarujemy ciasto jak już wystygnie:)Ciasto jest wilgotne i delikatne. Przypomina odrobinę niedopieczone ale jest takie jak być powinno.:) Jest słodkie i leczy wszystkie bolączki:)