Wykonanie
Kociołek, bo to danie jednogarnkowe. :-) Takie do zrobienia na szybko i do spakowania na obiad do pracy. Łatwo się je odgrzewa a na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej, jak na danie z
fasolą przystało.
Fasolowy kociołek z pewnością nie rozczaruje kubków
smakowych wielbicieli
kaszy jaglanej. Zdrowo, szybko, tanio. Czego chcieć więcej od dania obiadowego?

200g
kaszy jaglanej500g
mięsa mielonego1 puszka
białej fasolki3
marchewki2
cebuleolejsól,
pieprz,
czosnek,
papryka słodka, cząber
szczypiorek do dekoracji1.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Po chwili dodajemy
mięso, które posypujemy
przyprawami i podsmażamy do zarumienienia.2. Do garnka dodajemy odsączoną z zalewy
fasolką i startą na tarce
marchew. Chwilę podsmażamy. Zalewamy 2,5 szklankami
wody, solimy. Gotujemy pod przykryciem aż
kasza wchłonie całą
wodę, około 20 minut.3. Podajemy udekorowane posiekanym
szczypiorkiem.




