Wykonanie
Kociołek, bo to danie jednogarnkowe. :-) Takie do zrobienia na szybko i do spakowania na obiad do pracy. Łatwo się je odgrzewa a na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej, jak na danie z
fasolą przystało.
Fasolowy kociołek z pewnością nie rozczaruje kubków
smakowych wielbicieli
kaszy jaglanej. Zdrowo, szybko, tanio. Czego chcieć więcej od dania obiadowego?
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2015_slash_04_slash_fasolowy-kocioek-z-kasza-jaglana/l/-1344359982.jpg)
200g
kaszy jaglanej500g
mięsa mielonego1 puszka
białej fasolki3
marchewki2
cebuleolejsól,
pieprz,
czosnek,
papryka słodka, cząber
szczypiorek do dekoracji1.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Po chwili dodajemy
mięso, które posypujemy
przyprawami i podsmażamy do zarumienienia.2. Do garnka dodajemy odsączoną z zalewy
fasolką i startą na tarce
marchew. Chwilę podsmażamy. Zalewamy 2,5 szklankami
wody, solimy. Gotujemy pod przykryciem aż
kasza wchłonie całą
wodę, około 20 minut.3. Podajemy udekorowane posiekanym
szczypiorkiem.
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2015_slash_04_slash_fasolowy-kocioek-z-kasza-jaglana/l/12497378.jpg)
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2015_slash_04_slash_fasolowy-kocioek-z-kasza-jaglana/l/252047850.jpg)
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2015_slash_04_slash_fasolowy-kocioek-z-kasza-jaglana/l/856738381.jpg)
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2015_slash_04_slash_fasolowy-kocioek-z-kasza-jaglana/l/-769043293.jpg)
![](/Data/Images/szefowa-kuchni.blogspot.com\2015_slash_04_slash_fasolowy-kocioek-z-kasza-jaglana/l/32462653.jpg)