ßßß
500g mięsa mielonego2 puszki krojonych pomidorów2 duże marchewki2 średnie cebule3 ząbki czosnku3-4 łyżeczki suszonego oregano2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego, u mnie Orzech1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina8 łyżek mlekakilka łyżek oleju z suszonych pomidorów (można zastąpić zwykłym olejem)sól, pieprzser żółty do posypania (opcjonalnie)liście bazylii do dekoracji (opcjonalnie)1. Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju.2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Mieszamy.3. Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy z warzywami i koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą i pieprzem. Krótko smażymy, po czym wlewamy wino, które odparowujemy.4. Dodajemy pomidory i gotujemy kilka minut.5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy.6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii.

A poniżej możecie zobaczyć jak cudnie prezentują się tabliczki, o których jakiś czas temu pisałam TUTAJ . :-) Krzaczek bazylii nabrał nowego wyrazu. To prawdziwa ozdoba kuchennego okna!

Wszystkie wzory są do wglądu w sklepie Internetowym. Wystarczy kliknąć na poniższy baner. :-)