ßßß
2 filety z kurczaka1 średniej wielkości cukinia1 jajko2 łyżki bułki tartej + 4 łyżki mlekagarść kukurydzy konserwowej2 łyżeczki czubrycy zielonej, u mnie od Przyprawy Świata Gdyniasól, pieprz do smaku1. Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, posypujemy solą, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie dokładnie odciskamy ją z wody.2. Do bułki tartej dodajemy mleko i mieszamy.3. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy czubrycę, sól, pieprz, cukinię, jajko, bułkę tartą z mlekiem, kukurydzę. Masa nie jest zwarta, ale po upieczeniu nie powinna się rozpadać.4. Formujemy kotlety wielkości standardowego mielonego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni, przez 25 minut, do zarumienienia.

