Wykonanie
W kuchni dążę do tego by "zdrowe" połączyć ze "smacznym". Przy tej potrawie z pewnością mi się to udało. ;) Panierka z
otrębów pszennych, z mnóstwem aromatycznych
ziół i przypraw a w środku wilgotny
kurczak. Jeśli dodać do niego warzywa, to idealny pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.

pojedynczy
filet z kurczaka1/2 kubka małego
jogurtu naturalnego1 małe
jajko1 łyżka
sosu sojowego1/2 łyżeczki
słodkiej paprykiszczypta
soli i
pieprzuotręby (dowolne, ja użyłam pszennych)
papryka: słodka i ostra,
czosnek granulowany,
pieprz,
tymianek1. Umyty filet pokroić w paski.2 W misce wymieszać
jogurt,
jajko,
sos sojowy,
słodką paprykę,,
sól i
pieprz. Do marynaty włożyć pokrojone
mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.3. Na talerzyk wysypać
otręby, dodać
paprykę: słodką i ostrą,
czosnek granulowany,
pieprz,
tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało,
kurczak będzie "nijaki").4. Kawałki
kurczaka obtaczać w panierce.5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut.