Wykonanie
            Pewnie każda pani domu ma swój "żelazny" przepis na rosół :))U mnie najczęściej na stół trafia rosół typowo drobiowy i dlatego ostatnio zatęskniłam za takim z dodatkiem 
wołowiny.Ma on zdecydowanie ostrzejszy smak i stanowi swoistą ucztę dla podniebienia :)) Tym razem podałam go z delikatnym 
makaronem ryżowym. Pychotka!

Składniki:szpon der wołowy
udka z kurczakamarchewpietruszkaseler (wraz z liśćmi)
porziele angielskieliść laurowysólpieprzWykonanie:
 Mięso
Mięso myjemy pod bieżącą 
wodą, wkładamy do dużego garnka i zalewamy zimną 
wodą. Dzięki temu 
mięso oddaje swój aromat wodzie podczas gotowania, tworząc 
bulion.
Wodę z 
mięsem zagotowujemy i gotujemy na bardzo małym ogniu ok 1 godziny. Po tym czasie dodajemy 
przyprawy oraz warzywa. Sprawdzamy też czy 
kurczak nie jest już miękki. Jeśli tak, wyjmujemy go, a resztę składników gotujemy na malutkim ogniu kolejne 2h. Po tym czasie sprawdzamy czy rosół osiągnął już zamierzony smak. Zestawiamy go z ognia, przecedzamy. Przed podaniem posypujemy 
natką pietruszki, u mnie obowiązkowo w rosole ląduje pokrojona 
marchewka.
