Wykonanie
Brak pomysłu na wykorzystanie
serka mascarpone skłonił mnie do "odpalenia" internetu. A tak Wujek Dobra Rada (czyt.google) podsunął przepis na puszystą jajecznicę smażoną na tymże właśnie
serku. Postanowiłam spróbować :)I
powiem tak - efekt wizualny super!Jajecznica wyszła wyjątkowo puszysta. Smak zdecydowanie delikatniejszy od tej tradycyjnie smażonej, ale dla mnie jakoś tak mało ... jajeczna :))Ja chyba naprawdę jestem tradycjonalistką, bo smaku jajecznicy smażonej na
maśle nic nie przebije ...Poniżej moja wersja obiadowa - z
ziemniakami i mizerią z
rzodkiewką.

Składniki:2 łyże czki
serka mascarpone3
jajkasólpieprzkoperek lub
szczypiorekWykonanie:Na patelni rozgrzewamy
serek, kiedy się roztopi wbijamy rozkłócone
jajka. Mieszamy, solimy,
pieprzymy i smażymy na małym ogniu, do uzyskania ulubionej konsystencji. Ciepłą posypujemy
szczypiorkiem.
