ßßß Cookit - przepis na Jajka przepiórcze w majonezie koperkowym

Jajka przepiórcze w majonezie koperkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki
4 porcje
16 jajek przepiórczych
4 łyżki majonezu
pęczek koperku
Dekoracja:
rzodkiewki
kawałeczek papryczki chili
cienki szczypiorek
sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Jajka przepiórcze ugotować w we wrzącej wodzie (3 minuty). Obrać i przekroić na połówki. Majonez zmiksować ręcznym blenderem razem z koperkiem (bez łodyżek, same listki).
Majonez koperkowy wyłożyć na półmisek, na wierzchu położyć połówki jajek. Udekorować cieniutko pokrojonymi rzodkiewkami, posiekaną chili, szczypiorkiem, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wielkanoc/jajka_przepiorcze/przepis.html