Wykonanie
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas więc zacząć planować świąteczne menu. Jego podstawą są
jajka. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie. Dziś zapraszam na łatwe w przygotowaniu muffinkowe
jajka, które ozdobią świąteczny stół.




Składniki6
jajek4 łyżki
majonezusól,
pieprzDodatkowo:foremki silikonowe do muffinków1
rzodkiewkaszczypiorekSposób przygotowania:Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Foremki sylikonowe smarujemy dokładnie
olejem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Do tak przygotowanych foremek wbijamy delikatnie po jednym
jajku i solimy. Zagotowujemy
wodę i wlewamy do naczynia do połowy wysokości muffinkowych foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 15 minut.
Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
Majonez doprawiamy
solą i
pieprzem. Gotowe muffinki układamy na półmisku wykładamy
majonezem i dekorujemy
szczypiorkiem i
rzodkiewką.