ßßß Cookit - przepis na SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KUKURYDZĄ

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KUKURYDZĄ

nazwa

Wykonanie

O tej porze roku kapusta nadaje się idealnie do serwowania
jej w postaci surówki.
Delikatnie chrupiąca, aromatyczna, lekko słodka - co tu dużo mówić po prostu pyszna! Zajadamy się nią póki sezon trwa ... :)
Składniki:
1/2 g łówki młodej kapusty
2 marchewki
1 mała puszka kukurydzy (200g)
1/2 zielonego ogórka
1 mała cebula
szczypiorek
cukier
sok z cytryny
sól
1 łyżka majonezu
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy cienko, lekko solimy, ugniatamy rękoma i odstawiamy na ok 20 minut. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, kukurydzę odcedzamy, szczypior kroimy. Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku: sokiem z cytryny, odrobina cukru oraz majonezem. Mieszamy, chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/06/surowka-z-modej-kapusty-z-marchewka-i.html