O tej porze roku kapusta nadaje się idealnie do serwowaniajej w postaci surówki.Delikatnie chrupiąca, aromatyczna, lekko słodka - co tu dużo mówić po prostu pyszna! Zajadamy się nią póki sezon trwa ... :)Składniki:1/2 g łówki młodej kapusty2 marchewki1 mała puszka kukurydzy (200g)1/2 zielonego ogórka1 mała cebulaszczypiorekcukiersok z cytrynysól1 łyżka majonezuWykonanie:Kapustę szatkujemy cienko, lekko solimy, ugniatamy rękoma i odstawiamy na ok 20 minut. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, kukurydzę odcedzamy, szczypior kroimy. Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku: sokiem z cytryny, odrobina cukru oraz majonezem. Mieszamy, chłodzimy w lodówce przed podaniem.