Wykonanie
Bardzo fajny (a raczej smaczny) pomysł na pożywne danie obiadowe.Do środka rozbitej
piersi z kurczaka możemy włożyć wszystko co lubimy, nie musimy ściśle trzymać się przepisu.Może to być kolorowa
papryka,
suszone pomidory lub inne ulubione warzywka. Zawijańca możemy jeść na ciepło z sosem i
kaszą lub na zimno, pokrojonego na plastry.Warunkiem jest tylko jak największa pierś.Polecam przepis na różne domowe imprezy - na pewno zaskoczycie nim mile swoich gości :))Składniki na 2 szt:2 duże
piersi z kurczaka10 plasterków
bekonuserek kremowy typu philadelfia
ser żółtymały
brokułsólpieprzostra paprykaczosnek granulowanyWykonanie:
Filet z kurczaka rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię, aby nie porwać
mięsa. Rozbity płat solimy,
pieprzymy, posypujemy odrobiną
czosnku granulowanego oraz
słodkiej papryki. Następnie smarujemy go
serkiem philadelfia lub innym
białym twarożkiem i posypujemy startym na oczkach
żółtym serem.
Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, po czym studzimy i układamy różyczki
brokuła na naszym filecie. Całość zwijamy ściśle i układamy na rozłożonych plastrach
boczku.


Plastry
boczku owijamy dokładnie wokół naszej drobiowej roladki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220st. Pieczemy ok. 25 minut.
