Wykonanie
Tuńczyk z puszki sam w sobie ma, jak ja to określam - tępy smak :-) i nie ukrywam, że chociaż jest zdrowy i niskokaloryczny - nie mogłabym jeść go,po wyjęciu z puszki, ot tak... bez dodatków.Jest on u mnie zazwyczaj jednym ze składników sałatki lub - tak jak dziś pysznej pasty do
chleba.Z dodatkiem bardziej wyraźnych składników (
ogórek,
musztarda,
chrzan itd) smakuje rewelacyjnie.
![](/Data/Images/walijskiepichcenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_pasta-z-tunczyka/l/-337733225.JPG)
Składniki:2 puszki
tuńczyka w sosie własnym2
ogórki konserwowe1
ogórek kiszony2
jajkałyżka
majonezułyżeczka
musztardy sarepskiej
koperekWykonanie:
Tuńczyka odcedzamy, dusimy widelcem lub rozdrabniamy blenderem.
Ogórki i
jajka kroimy na drobną kostkę, dodajemy
musztardę,
pieprz,
majonez i
koperek. Mieszamy, chłodzimy w lodówce min. 1h, żeby składniki się przegryzły.
![](/Data/Images/walijskiepichcenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_pasta-z-tunczyka/l/986543729.JPG)
![](/Data/Images/walijskiepichcenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_pasta-z-tunczyka/l/-1138983137.JPG)
Z wieloziarnistą bułeczką - pychotka!