Wykonanie
Pomidorowa z
kalafiorem to taka moja "kompozycja własna".Czasami lubię eksperymentować, delikatnie odbiegając od standardowych przepisów, ale... tylko delikatnie :-)

Składniki:1/2 kg sk rzydełek3
marchewki1
pietruszka1l
soku pomidorowego (domowy lub z kartonika)
koncentrat pomidorowy (do smaku)1/2
kalafiorasólpieprzziele ang.
liść laurowyśmietanka 18% - jeśli ktoś lubi zupy zabielaneWykonanie:

Ugotować
wywar mięsno-warzywny. Wyjąć warzywa i skrzydełka, a do gotującego się
wywaru dodać
sok pomidorowy, koncentrat (ilość zależy od naszych upodobań) oraz rozdrobniony na różyczki
kalafior. Gotować na małym ogniu, aż
kalafior będzie miękki.
Marchewki wyjęte wcześniej z zupy, zetrzeć na oczkach, skrzydełka obrać,
mięsko wraz z
marchewką dodać do zupy. Na koniec dodać zahartowaną
śmietanę i dużą ilość posiekanego
koperku.Zupa jest nie tylko pyszna, ale gęsta i pożywna.

A po obiadku.... cóż, do kuchni... ktoś musi przecież.... pozmywać naczynia.Padło... na mnie, może to i lepiej?Bo wiecie jak wygląda zmywanie naczyń w męskim wydaniu?