Kolejna szybka i smaczna propozycja na I danie lub kolację.Składnikiduża marchewkapietruszkabulion drobiowy lub warzywnyszczaw konserwowyjajkamąkaśmietana 18%kopereksól,pieprzWykonanieZagotować 2l buliony po czym wrzucić do niego pietruszkę i marchewkę pokrojoną w talarki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości warzyw.Włożyć do garnka szczaw konserwowy ( lub świeży, umyty, podsmażony na maśle ) podgotować 3 minuty. W kubeczku z odrobiną zimnej wody rozmieszać 3 łyżki mąki i 2 łyżki smietany.Pęczek koperku posiekać i dodać do zupy.Jeśli zupę robimy ze świeżego szczawiu należy do gotowej, ostudzonej zupy dodać żółtko jaja i dokładniewymieszać. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardoSmacznego