ßßß
Składniki:5-6 dużych pomidorów1 litr bulionusólpieprzrozmaryn1 papryczka chili (u mnie zielona marynowana ale może dowolna)1 tortillaWykonanie:Pomidory pozbaw skóry (włóż je do miski i zalej wrzątkiem- nie zostawiaj ich tam zbyt długo:) i obierz). Pokrój na kawałki i podsmaż na oleju aż się rozpadną. Zalej je bulionem. Gotuj kilka minut i zmiksuj na gładki krem. Przypraw solą i pieprzem. Rozmaryn podsmaż na suchej patelni przez kilka minut. Uważaj żeby go nie spalić. Gdy zacznie pachnieć przesyp go do moździerza i utłucz, Dodaj do zupy. Papryczkę pokrój w kawałki i posyp nią zupę.Tortillę pokrój na kawałki. Możesz ją albo przypiec w piekarniku albo na patelni. W obu przypadkach trzeba jej pilnować. Ja podpiekłam ją na suchej patelni do momentu aż stała się chrupiąca. Zajmuje to naprawdę tylko chwilę:) Podawaj ją do zupy.Smacznego!