Wykonanie
To było pyszne! Musiało być pyszne skoro
jadłam takie śniadanie dwa dni pod rząd i nie wiem co będzie dalej. Ale, ale...to przecież
płatki i
owoce. Dodałam także karob (melasę z
chlebka świętojańskiego) w który zaopatrzyłam się w Turcji i w którym zakochałam się bezgranicznie. Mówiąc szczerze to przepis który robi się sam. Moja praca ogranicza się do wrzucenia wszystkiego do miseczki a rano zmiksowania. Całość można polać np.
miodem,
syropem klonowym lub
syropem z agawy. Mój ulubiony zestaw to
mleko migdałowe i
syrop klonowy ale.. jest tyle fantastycznych możliwości że aż grzech nie kombinować:)
Składniki:1 szklanka
płatków owsianych (lub innych używałam też żytnich)3/4 szklanki
mleka (zależy od
płatków i tego jaki gęsty ma być później krem)łyżeczka karobu (lub
kakao)dowolne
owoce,
orzechy itp
miód,
syrop klonowy,
syrop z agawyWykonanie:
Płatki przesyp do miseczki i zalej
mlekiem. Jeśli chcesz uzyskać gęsty krem dodaj mniej
mleka (zawsze jeśli będzie zbyt gęsty można dodać więcej
mleka). Dodaj karob wymieszaj i wstaw do lodówki na całą noc. Rano całość zmiksuj. Możesz kontrolować gęstość dodając więcej
mleka. Zmiksuj aż krem będzie gładki. Dodaj
owoce i polej np
syropem klonowym.Smacznego!