ßßß
Składniki:4 piersi z kurczaka5- 6 łyżek oliwy2 łyżki masłamała cebula pokrojona w drobną kostkę2 łyżki brązowego cukru1 łyżeczka płatków chili2 łyżki ketchupu2 łyżki płynnego miodu1 łyżka sosu worcestershiresólpieprzWykonanie:Oliwę i masło roztop w rondelku. Dodaj cebulę. Przypraw sola i pieprzem. Podsmaż aż cebula zrobi się miękka. Dodaj pozostałe składniki marynaty i gotuj na małym ogniu przez ok 15 minut. Jeśli wolisz możesz zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Ja pozostawiłam jednak nierozdrobnione kawałki. Marynatę przelej do miski i włóż do niej mięso kiedy lekko przestygnie. Marynuj mięso lub warzywa przez kilka godzin. Marynatę zużyj od razu lub przechowuj w lodówce przez tydzień.Smacznego!