Wykonanie
Oficjalnie
mogę to przyznać. To od dzisiaj moja ulubiona kanapka. Może jestem nieskromna ale według mnie jest po prostu znakomita. Nie byłam w stanie się powstrzymać i zjadłam dwie takie kanapki choć wiem, że jedna byłaby w zupełności wystarczająca. Nie ma się nad czym zastanawiać..trzeba ją zrobić. I to natychmiast!
Składniki (na 4 kanapki):4 kromki
chleba (użyłam
chleba pełnoziarnistego)kulka
mozzarelli4
jajkapor (biała część)garść
rukoliszczypta
cukru (u mnie brązowy)
ser bryndzamasłopieprzWykonanie:Z
chleba zrób tosty.
Mozzarellę pokrój w plastry.
Por przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Podsmaż na
maśle aż zmięknie. Dodaj
cukier, wymieszaj i podsmaż jeszcze chwilę. Na patelni rozgrzej
masło i wbij
jajko z minimalnej odległości tak aby nie rozlało się po całej patelni. Przypraw. Smaż do momentu gdy
białko będzie ścięte a
żółtko płynne. I teraz kolej na połączenie wszystkiego w jedną kanapkę:) Tosty posmaruj
bryndzą (bardzo cieniutko) na to połóż plastry
mozzarelli, na nią
jajko i
por. Posyp
rukolą.Smacznego!