ßßß
Składniki (na 4 kanapki):4 kromki chleba (użyłam chleba pełnoziarnistego)kulka mozzarelli4 jajkapor (biała część)garść rukoliszczypta cukru (u mnie brązowy)ser bryndzamasłopieprzWykonanie:Z chleba zrób tosty. Mozzarellę pokrój w plastry. Por przekrój na pół i pokrój w półplasterki. Podsmaż na maśle aż zmięknie. Dodaj cukier, wymieszaj i podsmaż jeszcze chwilę. Na patelni rozgrzej masło i wbij jajko z minimalnej odległości tak aby nie rozlało się po całej patelni. Przypraw. Smaż do momentu gdy białko będzie ścięte a żółtko płynne. I teraz kolej na połączenie wszystkiego w jedną kanapkę:) Tosty posmaruj bryndzą (bardzo cieniutko) na to połóż plastry mozzarelli, na nią jajko i por. Posyp rukolą.Smacznego!