Wykonanie
Dlaczego nie tworzę listy postanowień noworocznych? Bo nigdy nic z tego nie wychodzi. W tym roku jednak postanowiłam, że
będę wpadać tu częściej. I co? I jak można było się spodziewać, nic z tego nie wyszło. Dlatego własnie w moim przypadku, postanowienia noworoczne są totalnie bez sensu. Ale gotuję... Gotuję cały czas. Tym razem padło na coś naprawdę pysznego!
Chlebki naan, które uwielbiam za to, że robi się je 3 minuty (nooo, może prawie..) do tego hummus, omlet, karmelizowany
por i boczniaki.
Jadłam taki obiad przez dwa dni z
rzędu, był tak pyszny. A mówiąc szczerze jak myślę o nim teraz, to zjadłabym go ponownie. Jeśli wszystko przygotujecie wcześniej, w
porze obiadowej wystarczy podgrzać całość. Pycha, pycha:D
Składniki:2
chlebki naan2
pory - tylko biała część- pokrojona w półplasterki250 g boczniaków2
jajkabiała
rzodkiewkasólpieprzchilicukiermasłoWykonywanie:Przygotuj
chlebki naan. Możesz użyć tortilli jeśli wolisz.
Jajka rozbij w miseczce, przypraw
solą,
pieprzem i
chili. Na patelni rozgrzej
masło i przygotuj omlet. Podziel go na pół. Na każdy chlebek połóż pół omletu. Boczniaki pokrój na mniejsze kawałki, przypraw
solą i
pieprzem i usmaż. Odłóż na bok. Na tą samą patelnię wrzuć trochę
masła, a gdy się rozpuści dodaj pokrojonego
pora. Wsyp ok pół łyżeczki
cukru i smaż aż stanie się szklisty i miękki.
Rzodkiewkę zetrzyj na tarce lub pokrój w kawałki.
Chlebki możesz zwinąć lub złożyć na pół i faszerować dodatkami.Smacznego!