Wykonanie
Intensywnie opróżniam zamrażarkę. To co tam jeszcze się znajduje chyba mnie samą zadziwia..Ale cóż.. Staram się wszystko wykorzystać zanim zacznie się nowy sezon. Mogłam wykorzystać warzywa z tą
kaszą ale postawiłam na proste rozwiązania.
Kasza jęczmienna i grillowana
biała kiełbasa. To jedno z ulubionych dań mojego M. Proste, szybkie i smaczne:) Możecie wykorzystać dowolny rodzaj
kaszy i dodać do niej ulubione warzywa np.
bób czy
paprykę.

Składniki:szklanka
kaszy jęczmiennej2
pory (tylko biała część)
zioła prowansalskiesólpieprzbiała kiełbasaolej do smażenia (użyłam
ryżowego)
bulionWykonanie:
Por oczyść i pokrój w półplasterki. Podsmaż na
oleju aż zmięknie. Dosyp
kaszę i zalej całość
bulionem. Duś pod przykryciem kontrolując poziom
wody. W międzyczasie
kiełbasę też podsmaż. Gdyby
kasza zaczęła się przypalać dolej
bulion lub
wodę a gdy będzie już miękka przypraw do smaku. I całość wymieszaj. Na talerz wyłóż
kaszę i połóż
kiełbasę.Smacznego!