ßßß
Składniki:150 g ryżu (użyłam ryżu parboiled)pół puszki kukurydzypuszka tuńczyka w kawałkach50 g dyni pozbawionej skóry1 żółta papryka1 duża czerwona cebula3 ząbki czosnkusólpieprzchili w płatkach wedle uznania (lub ok pół papryczki)bulion/rosółolej do smażenia (użyłam oleju ryżowego)Wykonanie:Cebulę pokrój w półtalarki i podsmaż na oliwie. Dorzuć do niej paprykę i dynię pokrojone w małą kostkę. Podsmażaj aż warzywa zmiękną i dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodaj nieugotowany ryż i wymieszaj wszystko. Zalej bulionem. Trudno powiedzieć ile będziesz go potrzebować. Zacznij od niewielkiej ilości i dolewaj go gdy ryż wchłonie każdą porcję bulionu. Gotuj aż ryż zmięknie. Dodaj kukurydzę i tuńczyka. Wymieszaj i smaż chwilę. Przypraw.Smacznego!