ßßß
Składniki:opakowanie ciasta francuskiego4- 5 bananów50 g masła100 g cukruszczypta soliWykonanie:Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st C.Banany obierz i pokrój wzdłuż. Tartę najlepiej przygotować na patelni którą można włożyć do piekarnika. Ja niestety nie posiadam takowej więc użyłam zwykłej patelni i okrągłej formy na tartę. I myślę, że wyszło całkiem nieźle.Na patelni skarmelizuj cukier, dodaj masło oraz szczyptę soli. Poczekaj aż cukier dokładnie się rozpuści i zbrązowieje. Wylej karmel do formy ułóż na nim banany (w miarę równo). Banany przykryć ciastem zawijając je pod owoce.Ponakłuwaj ostrożnie widelcem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 35-40 min.Po upieczeniu szybkim ruchem odwrać ciasto na talerz.Podawaj ciepłe. Doskonale smakuje z lodami waniliowymi. Ja podałam je z lodami rabarbarowymi o których w następnym poście:)Smacznego!