Wykonanie
Lubię małą,
białą fasolkę Jaś. Zawsze jak robię po bretońsku, to w większej ilości, by to co zostanie przełożyć w słoiczki i pasteryzować na kiedyś tam. Bo te kupne są nie do zjedzenia. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie taka mała
fasolka ze świeżymi
pomidorami, oraz kawałkiem chudego
mięsa i
kiełbaski. Coś dla tych na diecie.


Składniki :* pół kg
fasolki ekologicznej białej* kg świeżych
pomidorów* łyżka
przecieru pomidorowego* łyżka
oliwy z oliwek*
sól,
pieprz do smaku* ulubione
zioła* 30 dag chudej
wędliny drobiowej

Przygotowanie :
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Ugotować do miękkości. Odlać
wodę. Rozgrzać
oliwę, przesmażyć
wędlinę bądź
mięso. Można dodać
czosnek i
cebulkę.
Pomidory pokroić w kostkę. Przesmażyć, dodać
przyprawy i
zioła. Całość dusić razem z
fasolą. Zagotować. Przełożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut.Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach w sklepie.