Wykonanie
Troszkę odchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze
mięso karkówkę oraz
biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich
sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji!




Składniki :* główka
młodej kapusty* dwa podwójne
filety z kurczaka* 2 woreczki
brązowego ryżu*
cebula*
sól, świeżo mielony
pieprz, ulubione
zioła


Przygotowanie :
Kapustę sparzyć.
Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany
ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę
cebulę. Całość dobrze wymieszać. Na liściach
kapusty układać po 2-3 łyżki farszu, zwijać gołąbki i ściśle układać w garnku. Całość podlać
wodą. Gotować około godzinę.