ßßß Cookit - przepis na Lekkie gołąbki z młodej kapusty

Lekkie gołąbki z młodej kapusty

nazwa

Wykonanie

Troszkę odchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze mięso karkówkę oraz biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji!
Składniki :
* główka młodej kapusty
* dwa podwójne filety z kurczaka
* 2 woreczki brązowego ryżu
* cebula
* sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła
Przygotowanie :
Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Całość dobrze wymieszać. Na liściach kapusty układać po 2-3 łyżki farszu, zwijać gołąbki i ściśle układać w garnku. Całość podlać wodą. Gotować około godzinę.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/06/lekkie-goabki-z-modej-kapusty.html