Wykonanie
Pomysł na
parówki podejrzany u wujka ze śląska, który często serwował je swoim dzieciom :) bardzo spodobała mi się taka wersja
parówek i od tamtej
pory również przygotowuję je w ten sposób. Polecam dla urozmaicenia śniadań swoim pociechom :)Składniki na porcję dla 2 osób:2-3 duże
cebule4
parówki (u mnie Berlinki)
sól i
pieprzulubione
ziołaCebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na wodzie z odrobiną
oliwy z oliwek.
Parówki przekroić na pół, a następnie na 2/3 długości
parówki ponacinać wzdłuż tworząc
macki. Kiedy
cebula się poddusi przyprawić
solą,
pieprzem, dorzucić
parówki i smażyć bez przykrycia, aż
woda odparuje a
parówki się przyrumienią. Przed końcem smażenia doprawić ulubionymi
ziołami.Smacznego!