ßßß
Pomysł na parówki podejrzany u wujka ze śląska, który często serwował je swoim dzieciom :) bardzo spodobała mi się taka wersja parówek i od tamtej pory również przygotowuję je w ten sposób. Polecam dla urozmaicenia śniadań swoim pociechom :)Składniki na porcję dla 2 osób:2-3 duże cebule4 parówki (u mnie Berlinki)sól i pieprzulubione ziołaCebulę kroimy w piórka i dusimy pod przykryciem na wodzie z odrobiną oliwy z oliwek. Parówki przekroić na pół, a następnie na 2/3 długości parówki ponacinać wzdłuż tworząc macki. Kiedy cebula się poddusi przyprawić solą, pieprzem, dorzucić parówki i smażyć bez przykrycia, aż woda odparuje a parówki się przyrumienią. Przed końcem smażenia doprawić ulubionymi ziołami.Smacznego!