Każdy robi kotlety schabowe na swój sposób. Ja dzisiaj dodałam innych przypraw niż zawsze i odstawiłam żeby się wszystkie smaki przegryzły. Zapraszam na niedzielny obiad.Składniki :* 4 kotlety ze schabu - ja wybrałam bez kości* sól , pieprz , papryka czerwona słodka , gałka muszkatołowa* 2 jajka* 5 łyżek mąki pszennej* 5 łyżek bułki tartej* smalec wieprzowyPrzygotowanie :Mięso rozbić , przyprawy utrzeć razem i obsypać kotlety. Zwinąć w rulony, przykryć talerzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować w jajku i mieszance bułki z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.Podawać z surówką i ziemniakami.